Een toekomstige klant  een fysiek 3D geprint model tonen en niet alleen virtueel of op papier zal meer indruk achterlaten  dan dit achterwege laten. Of het nu planologisch is of  een functionaliteit model is met indeling. printen   kan tot zelf minder  als 0,5 mm detail.  Alle communicatie moet je bij de klant aanspreken om  de opdracht binnen te halen. Help de klant jouw creatie op zijn netvlies te krijgen.

Spoorwegstations  in herontwerp

De combinatie van fotomateriaal en zorgvuldig beheerde archieven maakt het mogelijk natuurgetrouwe weergaven op schaal te reproduceren voor musea en de modelbouwwereld. Het ontwerp neemt je mee terug naar de tekentafels van van Brederode, van der Gaast, Douma, van Heukelom, Cuypers en Margadant en al die andere architecten in dienst van de spoorwegen.

De opdrachtgever  wordt meegenomen in de bouwvorderingen van soms niet meer bestaande gebouwen en gaan terug in de geschiedenis. De digitale herbouw laat oude herinneringen vaak herleven wat vroeger alleen was weggelegd voor de vele handen van enthousiaste modelspoorverenigingen. Als centraal punt in het dorp of stad werd zo’n spoorpunt vaak voorzien van een uitgebreid emplacement wat ook weer nagebouwd kan worden op elk schaal en uit elke tijdsperiode . Van wachthuis naar seinhuis naar de centrale.

Met de nieuwste 3d printtechnologie komt detail tot 0,1 mm volledig tot uiting in de gevels en daken wat een goede basis vormt voor een mooie afwerking en weathering. Alle onderdelen worden separaat geprint vaak in meerdere kleuren en geleverd als bouwpakket met historisch materiaal.

Alweer een uniek gebouw in aanbouw ergens bij een modelspoorliefhebber met passie voor  Nederlands spoor

Kijk op de website van     https://3dscaleworks.nl/